Yhteistyössä


 

  Blogi

Usein kysyttyä

  

Niiden, jotka ajattelevat, että seisominen pyykkikorissa, ison kuumaa ilmaa sisältävän pussin alla kilometrin korkeudessa on aivan normaalia eikä siinä ole mitään pelättävää, voivat hypätä tämä tekstin yli. Ne jotka eivät muutaman seuraavan rivin luettuaan ole vakuuttuneita siitä, että heillä on käytännössä mahdollisuuksia palata terveenä takaisin pallolennolta, voivat jättää kaiken lopputekstin lukematta.

Tilastot osoittavat, että lentäjä ja matkustajat eivät ole sen suuremmassa vaarassa lentäessään pallolla kuin heitä seuraavassa hakuautossa olevat ovat. Lentäminen pallolla on aivan yhtä turvallista kuin matkustajalentokoneellakin. Ehkei ollenkaan yllättävää, mutta moni, joka ei halua lentää lentokoneella ahtaanpaikankammon vuoksi, tuntee olonsa pallon korissa varsin hyväksi.

Pallossa, kuten liikennelentokoneessakaan, ei käytetä laskuvarjoja. Myöskään turvavöitä ei käytetä (niitä ei yleensä edes ole).

Toisin kuin liikennelentokoneessa, pallossa ei ole monimutkaista elektroniikkaa, joka voisi toimia väärin. Itse asiassa kuumailmapallo on erittäin yksikertainen laite ja kaikkia sen tärkeitä järjestelmiä on kaksin kappalein.

"Voiko kuumailmapallo hajota kuten vappupallo?" Ei voi, se on mahdotonta. Itse asiassa pallon alaosassa on suuri reikä ja siksi pieni reikä kuoressa ei aiheuta ongelmia.

On toki huomioitava, että polttoaineena käytettävä kaasu on korissa säiliöissä ja pallossa olevan ilman lämmittämiseen käytettävässä polttimessa on erittäin suuri liekki. Seuraava teksti, joka kertoo kuinka kuumailmapallo toimii, antaa vastauksen mahdollisesti pelkoa aiheuttaneisiin kysymyksiin.

              Yhteistyössä:   

Puusepänkatu 5, 13110 Hämeenlinna
03 671 6444 // info@linnanpallo.fi

Rekisteriseloste - Toimitusehdot


Verkkosivut - Opiferum Oy