UKK

Pelkään korkeita paikkoja, uskallanko tulla kuumailmapallolennolle?
Onko ylhäällä kylmää ja tuulista – miten pukeudun?
Saanko uuden mahdollisuuden lennolle, jos sää ei salli lentoa sovittuna päivänä
Onko kuumailmapallolento turvallista? Pitääkö ottaa vakuutuksia?
Mitä varotoimia on käytössä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi?
Voinko soittaa matkapuhelimella ja voinko valokuvata lennolla?
Miten ilmoittaudun kuumailmapallolennolle ja mistä tiedän milloin lennetään?
Voinko perua tuloni lennolle, jolle olen ilmoittautunut?
Voinko tilata lennätyksen kotipaikkakunnalleni?
Voiko talvella lentää?
Miksi päivällä ei voi lentää?

Pelkään korkeita paikkoja, uskallanko tulla kuumailmapallolennolle?

Kaikki jännittävät uutta kokemusta! Ensimmäinen hämmentävä kokemus on kuinka kevyesti pallo leijuu irti maasta ja kuinka tasaista kyyti on. Ja korkealla olemisen jännityksen tunteen vie mennessään ympärillä avautuvat maisemat! Kauemmaksi katsomalla ei edes tajua olevansa korkealla. Syke rauhoittuu ja lentämisen fiilis iskee!!

Onko ylhäällä kylmää ja tuulista – miten pukeudun?

Pallo kulkee tuulen mukana. Siksi korissa ei tunnu tuulta ja viimaa. Lisäksi pallon poltin hohkaa lämpöä myös koriin. Silti kannatta pukeutua asiallisesti vuodenaikaan ja keliin soveltuviin ulkoiluvarusteisiin. Päähine, käsineet ja vuodenaikaan soveltuvat jalkineet, joilla selviät maastossa, pellolla ja metsikössä ovat järkeviä varusteita pallolennolle. Koska laskeutumispaikan maastoa ei tiedetä etukäteen, suosittelemme pitkälahkeisia housuja.

Saanko uuden mahdollisuuden lennolle, jos sää ei salli lentoa sovittuna päivänä

Kyllä. Lennon toteutuminen varmistetaan sinulle sähköpostilla tai tarvittaessa tekstiviestillä ennen lentoa – kesäaikaan viimeistään lentopäivänä klo 16.00.

Jos lentoa ei voida sovittuna päivänä sään takia toteuttaa, voit varata uuden paikan lentokalenterimme vapaista matkustajapaikoista. Varauksen voit tehdä lentokalenterissa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos kalenterissa ei ole sinulle sopivaa lentopäivää, voit ehdottaa uutta, jolloin merkkaamme sen kalenteriin mahdollisuuksiemme mukaan uudeksi lentopäiväksi. Voit myös ilmoittautua sähköpostilistallemme, jolloin saat tiedon uusista lentopäivistä aina ensimmäisenä.

Onko kuumailmapallolento turvallista? Pitääkö ottaa vakuutuksia?

Olemme tuulten armoilla ja siksi sään huomioiminen on kuumailmapallolennon ensimmäisiä turvallisuusasioita. Kuumailmapallolennoilla onkin aina säävaraus. Lennämme nykyaikaisella kalustolla ja lentäjämme ovat harjaantuneita toimimaan omalla vastuualueellaan. Pallon tekniikka on yksinkertaista ja toimintavarmaa. Kaiken lisäksi tärkeimpiä laitteita on aina vähintään kaksi. Matkustajat on vakuutettu ilmailuviranomaisten vaatimusten mukaisesti.

Mitä varotoimia on käytössä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi?

Seuraamme covid-19 -tartuntatilanteen alueellista kehittymistä ja viranomaisohjeistusta. Et saa osallistua lennolle, jos sinulla tai lähipiirissäsi on koronavirustartunta tai flunssan oireita (esim. kuume, yskä, hengenahdistus) tai jos olet viimeisen viiden vuorokauden aikana altistunut koronavirukselle. Lentolippusi ei vanhene, vaikka joutuisitkin perumaan lennon tästä syystä vasta lentopäivänä.

Kuumailmapallon korissa emme pysty välttämään lähikontaktia. Matkustajien tulisi olla lennon ajan mahdollisimman paljon rintamasuunta korista ulospäin (selin / kyljittäin muihin matkustajiin). Voit halutessasi käyttää myös kasvomaskia, mutta velvollisuutta maskin käyttöön ei ole. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, tee se korista ulospäin ja käytä kertakäyttönenäliinaa.

Lennoilla on käytössä käsidesiä. Omien hanskojen mukaan ottaminen pallon pystytystä ja kokoamista varten on suositeltavaa.

Perheenjäsenesi tai ystäväsi ovat tervetulleita seuraamaan pallon lähtöä. Pyydämme yleisöä kuitenkin pitämään turvavälin matkustajiin ja muihin lentovalmisteluja seuraaviin ryhmiin.

Paluukyyti laskeutumispaikalta kokoontumispaikalle tapahtuu autolla. Siinäkään emme pysty välttämään lähikontaktia. Voit halutessasi käyttää matkan ajan kasvomaskia. Jos perheenjäsenesi tai ystäväsi ovat seuraamassa lentoa, voit halutessasi palata pois laskeutumispaikalta heidän kyydissään.

Voinko soittaa matkapuhelimella ja voinko valokuvata lennolla?

Matkapuhelimen käyttö ilma-aluksissa on rajattu vain hätäpuheluihin. Valokuvata voit sen sijaan vapaasti ja voi olla että nappaat lennolla elämäsi kuvan!

Miten ilmoittaudun kuumailmapallolennolle ja mistä tiedän milloin lennetään?

Yleisölennot kuumailmapallolla näet lentokalenterista, jossa voit myös varata paikan lennolle. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja varata paikan puhelimitse. Paikkavarauksesi varmistuu ilmoitettuasi lentolippusi/lahjakorttisi koodin tai maksettuasi laskun. Lentokalenterista näet lennot ja tiedon siitä, onko lennolla vapaita matkustajapaikkoja. Paikat täytetään varausjärjestyksessä. Jos kalenterissa ei ole sinulle sopivaa lentopäivää, voit ehdottaa uutta, jolloin merkkaamme sen kalenteriin mahdollisuuksiemme mukaan uudeksi lentopäiväksi. Voit myös ilmoittautua sähköpostilistallemme, jolloin saat tiedon uusista lentopäivistä aina ensimmäisenä.

Ilmoittauduttuasi lennolle tieto lennon kokoontumisesta tai sen mahdollisesta perumisesta ilmoitetaan sinulle sähköpostilla tai tarvittaessa tekstiviestillä ennen lentoa – kesäaikaan viimeistään lentopäivänä klo 16.00. Lento toteutuu, mikäli sää on hyvä ja lennolle on tulossa lennon tiedoissa ilmoitettu vähimmäismäärä matkustajia.

Yksityislentotilauksissa otamme yhteyttä tilaajaan muutamaa päivää ennen aiottua lentoa ja sovimme etenemisestä sääennuste huomioiden.

Voinko perua tuloni lennolle, jolle olen ilmoittautunut?

Yleisölennon paikkavarauksen voi perua viimeistään neljä päivää ennen lentoa. Tämän jälkeen peruminen onnistuu vain sairastumisen tms. ylivoimaisen esteen johdosta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voinko tilata lennätyksen kotipaikkakunnalleni?

Kyllä. Yksityislentoja varten ajamme paikanpäälle ja suunnittelemme lennätyksen sinun toiveittesi pohjalta.

Voiko talvella lentää?

Kyllä. Pakkasraja lennätyksille on noin -20 astetta. Lentokausi on yleensä maaliskuusta lokakuulle.

Miksi päivällä ei voi lentää?

Loppusyksystä ja talvella lennämme myös päivällä. Muina aikoina auringon lämpö synnyttää voimakkaita nousevia ja laskevia ilmavirtauksia. Tällaisessa termiikkisessä säässä pintatuuli voimistuu ja esiintyy tuulenpuuskia. Pallolentäminen ei silloin ole sallittua eikä turvallista. Kuumailmapallolentämisen tuuliraja on meillä noin 4 m/s. Siksi kesäaikaan lennämme joko aikaisin aamulla tai useimmiten illalla, alkaen noin 4 tuntia ennen auringonlaskua.

Tuotekuva Kuumailmapallolento
Kuumailmapallolento

Kuumailmapallolento kestää noin tunnin, ja koko lentotapahtumaan kannattaa varata aikaa 4-5 tuntia. Yleisölennot lennetään iltaisin auringon tehon jo laskiessa.

315,00 370,00 
Tuotekuva Yksityinen kuumailmapallolento
Yksityinen kuumailmapallolento

Yksityisellä kuumailmapallolennolla saat VIP-kohtelun: voit itse valita, millä seudulla lennetään ja kenen kanssa haluat kuumailmapallon kyydissä olla!

1795,00 3960,00 
Ilmoittaudu postituslistalle

Ilmoittautumalla postituslistallemme saat sähköpostiisi tiedon, kun lentokalenteriin merkitään uusia yleisölentoja.

Postituslistat ovat paikkakuntakohtaisia, joten jos haluat ilmoittautua useamman paikkakunnan listalle, ilmoittaudu kullekin niistä erikseen.

Postituslista