Fiiliksiä

Kuumailmapallolento on kokemus vailla vertaa! Ilmojen jättiläinen kuljettaa sinua ja ystäviäsi leudon tuulen saattelemana arvokkaasti eteenpäin. Jo pelkkä nousu avoimessa rottinkikorissa satojen metrien korkeuteen on elämys. Puhumattakaan niistä huikeista maisemista, jotka kuumailmapallolennon aikana avautuvat ylhäältä.

Lentotiimi koostuu lentäjästä ja yhdestä tai kahdesta avustajasta. Kulkuvälineenä on henkilöautot + perävaunu. Lentoonlähtöä edeltäviin valmisteluihin on varattava aikaa noin tunti, sillä pallon virittäminen lähtökuntoon vie harjaantuneeltakin avustajajoukolta suunnilleen puoli tuntia, ja useimmiten siirtymisiin kokoontumispaikalta lopulliselle lähtöpaikalle on varattava myös aikaa. Pallon lähtöpuuhissa on monta mielenkiintoista vaihetta. Niihin myös matkustajien kannattaa, ja on lupa pienen opastuksen jälkeen, osallistua. Ennen lentoonlähtöä harjoittelemme mm. laskeutumisen turvallisuusasioita ja kuumailmapallon korista poistumista.

Kuumailmapallolennolla Ilmassa ollaan noin tunti, ja sinä aikana kuumailmapallo vaihtaa maisemaa parinkymmenen kilometrin verran, tietenkin myötätuuleen. Eli vallitsevat tuuliolosuhteet ovat oleellinen asia lentoa suunniteltaessa. Kesäaikaan, ja jo keväänkin aikana aurinko synnyttää termiikkikeliä, eli pystysuoraan nousevia ja laskevia ilmavirtauksia sekä puuskaista tuulta. Silloin kelvollista lentoaikaa on aikainen aamu tai illalla auringon tehon jo pienetessä. Syksyllä ja talvella lennot toteutetaan valoisaan päiväsaikaan. Pintatuulen tulee olla mielellään alle 4 m/s, ei sadekeliä ja pilven alaraja mielellään yli 500 metriä maan pinnasta. Lentokorkeutemme vaihtelee puunlatvojen tasalta, tarvittaessa ja niin halutessamme aina kilometriin saakka.

Laskeutumispaikkaa ei vielä lennolle lähdettäessä tarkkaan tiedetä. Palloa seuraa tähän toimintaan harjaantuneet avustajat ja usein lopullisella laskupaikalla onkin auto peräkärryineen odottelemassa ilmojen teiltä saapuvia matkustajia. Laskun jälkeen jaetaan jokaiselle matkustajalle diplomi aplodien kera, ja jokainen voi ottaa loput valokuvat rennosti lentolaitteeseen nojaillen. Ja hymy on herkässä! Kuumailmapallon tyhjentyessä avustajat kokoavat korin varusteita. Myös matkustajat voivat osallistua purkuun. Tyhjä pallo kootaan isoon säkkiin, joka nostetaan peräkärryyn korin seuraksi, ja sitten autolla takaisin kokoontumispaikalle.

Tule ihmeessä mukaan! Tämä sinun ja ystäviesi on itse koettava.

Tuotekuva Kuumailmapallolento
Kuumailmapallolento

Kuumailmapallolento kestää noin tunnin, ja koko lentotapahtumaan kannattaa varata aikaa 4-5 tuntia. Yleisölennot lennetään iltaisin auringon tehon jo laskiessa.

315,00 370,00 
Tuotekuva Yksityinen kuumailmapallolento
Yksityinen kuumailmapallolento

Yksityisellä kuumailmapallolennolla saat VIP-kohtelun: voit itse valita, millä seudulla lennetään ja kenen kanssa haluat kuumailmapallon kyydissä olla!

1795,00 3960,00 
Ilmoittaudu postituslistalle

Ilmoittautumalla postituslistallemme saat sähköpostiisi tiedon, kun lentokalenteriin merkitään uusia yleisölentoja.

Postituslistat ovat paikkakuntakohtaisia, joten jos haluat ilmoittautua useamman paikkakunnan listalle, ilmoittaudu kullekin niistä erikseen.

Postituslista