Tie lentäjäksi

Haluatko kuumailmapallolentäjäksi? Ota yhteyttä meihin, yhteistyökumppaniemme kautta voit hankkia itsellesi kuumailmapallolentäjän lupakirjan. Koulutusaikataulua voidaan räätälöidä tarpeidesi mukaan.

Kuumailmapallolentäjiä on Suomessa noin 50. Osa lentäjistä on harrastelentäjiä, osa lentää myös kaupallisia lentoja. Elannon kuumailmapallolentäminen tuo Suomessa tällä hetkellä muutamalle lentäjälle, mutta paikkoja olisi useammallekin. Kuumailmapallolentäjille on kysyntää myös maailmalla. Suomalaisiakin lentäjiä on työskennellyt talvisin ulkomailla.

Koulutus itsenäiseksi kuumailmapallolentäjäksi kestää keskimäärin yhden vuoden. Koulutus alkaa viikonlopun mittaisella teoriakurssilla ja koululennoille lennonopettajan kanssa pääsee heti teoriakurssin jälkeen. Koululentoja lennetään yleensä 15-20 ja lentojen ohella opiskellaan lisää teoriaa. Koulutusohjelma päättyy ensimmäiseen yksinlentoon. Yksinlennon jälkeen vuorossa on teoriakoe ja lentokoe. Kuumailmapallolentäjän lupakirjaa voi hakea, kun molemmat kokeet on suoritettu hyväksytysti.

Kuumailmapallolentäjän lupakirjan saamisen jälkeen voit lentää harrastelentoja itsenäisesti tai eri puolilla Suomea järjestettävissä lentotapahtumissa. Omaa palloa ei välttämättä tarvita. Liittymällä lentokerhon jäseneksi voit vuokrata lentokerhon käytössä olevaa kalustoa. Kuumailmapallolentämisessä myös kilpaillaan, ja lentotaitojaan voi kartuttaa harjoittelemalla kilpatehtäviä. Lisäkoulutuksen kautta voit myös hankkia itsellesi yölento-oikeuden tai oikeuden ankkurilentoihin.

Jos suunnitelmissasi on kaupallinen lentotoiminta, sinun tulee kuumailmapallolentäjän lupakirjan saamisen jälkeen kerätä vähintään 50 lentotunnin kokemus. Tämän jälkeen voit hakeutua kaupalliseen lento-organisaatioon ja suorittaa kaupallisen lentäjän lentokokeen. Lentokokemuksen karttuessa on mahdollista myös kouluttautua lentäjäksi suurempiin palloihin.

Tuotekuva Kuumailmapallolento
Kuumailmapallolento

Kuumailmapallolento kestää noin tunnin, ja koko lentotapahtumaan kannattaa varata aikaa 4-5 tuntia. Yleisölennot lennetään iltaisin auringon tehon jo laskiessa.

315,00 370,00 
Tuotekuva Yksityinen kuumailmapallolento
Yksityinen kuumailmapallolento

Yksityisellä kuumailmapallolennolla saat VIP-kohtelun: voit itse valita, millä seudulla lennetään ja kenen kanssa haluat kuumailmapallon kyydissä olla!

1795,00 3960,00 
Ilmoittaudu postituslistalle

Ilmoittautumalla postituslistallemme saat sähköpostiisi tiedon, kun lentokalenteriin merkitään uusia yleisölentoja.

Postituslistat ovat paikkakuntakohtaisia, joten jos haluat ilmoittautua useamman paikkakunnan listalle, ilmoittaudu kullekin niistä erikseen.

Postituslista