Yhteistyössä


 

  Blogi

Usein kysyttyä

  

Yleensä pallolentäjäksi kouluttautuminen kestää kolmesta kuukaudesta vuoteen. Koulutukseen kuuluu noin 30 tunnin teoriaopinnot ja vähintään 16 tuntia lentoa, joista vähintään yksi tunti yksinlentona. Koulutukseen kuuluu kirjallinen koe ennen yksinlentoa ja tarkastuslento ennen lupakirjan saamista. Hämeenlinnan ja Helsingin alueella koulutusta antaa Räyskälän Ilmailukerho, joka järjestää teoriakursseja ja lentokoulutusta. Kuumailmapallolentäjän lupakirjan myöntää Ilmailulaitos.

16 lentotunnin koulutus antaa perusteet lentämiseen ja lupakirja myönnetään vasta kun lentäjä osoittaa pystyvänsä toimimaan kuumailmapallon päällikkönä. Koulutuksen jälkeen lentäjä hallitsee pallolentämisen hyvässä säässä. Yleisölennätykseen vaaditaan lentäjältä vähintään 100 tunnin lentokokemus ja Ilmailulaitoksen hyväksymä koulutus.

Kuumailmapallolentäminen sopii yhtä hyvin niin miehille kuin naisillekin, sillä lentäminen vaatii taitoa ja keskittymistä, ei fyysistä voimaa (tosin hyvä kunto helpottaa pallon maakäsittelyä).

HUOM: Suomessa kuumailmapalloharrastuksessa on mukana yli 200 henkilöä, heistä lentäjiä on vain noin 60. Kun tiedät enemmän harrastuksesta ymmärrät hyvin syyn...

Tavanomaisen "77" pallon pystyttämiseen tarvitaan yleensä neljä henkilöä. Kun kuori on levitetty maahan kaksi miehistöön kuuluvaa pitää pallon suuaukkoa auki, jotta palloon saadaan ilmaa sisään ja lentäjä voi alkaa lämmittää sisällä olevaa ilmaa. Neljäs henkilö tarvitaan kruunuköyteen, eli pallon huipusta lähtevällä köydellä pidetään pallo maassa niin pitkään kuin mahdollista. Lentoa täytyy myös jonkun seurata maassa autolla, koska pallolla ei voi palata takaisin lähtöpaikalle.

Näin ollen pallolentämistä voi todellakin harrastaa olematta itse lentäjä. Pallotapahtumat ovatkin koko perheen tapahtumia, joihin tullaan viihtymään ja tapamaan ystäviä.

              Yhteistyössä:   

Puusepänkatu 5, 13110 Hämeenlinna
03 671 6444 // info@linnanpallo.fi

Rekisteriseloste - Toimitusehdot


Verkkosivut - Opiferum Oy