Blogi

Usein kysyttyä

  

Verkkosivuillamme kerrotaan kattavasti kuumailmapallolennoista, lahjakortin ostamisesta ja monista muista kuumailmapallolentämiseen liittyvistä yksityiskohdista.

Kiireiselle lukijalle tietoa voi olla jopa liikaa.  Olemme koonneet tähän vastaukset asiakkaiden yleisimmin esittämiin kysymyksiin.

 

1. Toimistonne on Hämeenlinnassa. Järjestättekö kuumailmapallolentoja myös muualla?

Kyllä, Linnan Pallo Oy järjestää yleisölentoja kuumailmapalloilla muun muassa Tampereella, Helsingissä, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä. Yksityislentoja tehdään myös muilla paikkakunnilla Pirkanmaalla, pääkaupunkiseudulla, Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä, n. 100 km:n säteellä Hämeenlinnasta.

2. Jos tilaan lipun tai lahjakortin kuumailmapallolennolle, niin miten se toimitetaan ja maksetaan?

Lipun/lahjakortin voi ostaa verkkokaupastamme ja tulostaa itse ilman toimituskuluja. Voimme myös lähettää lipun tai lahjakortin kirjekuoressa 1. luokan postina annettuun osoitteeseen kotiin tai töihin, mikäli verkkokaupassa on valittu toimitustavaksi postitus. Puhelimitse tilatuissa lipuissa on lasku samassa kuoressa. 

3. Lahjansaaja asuu samassa taloudessa, mutta en halua hänen näkevän kirjekuorta ja yllätystä etukäteen. Mikä avuksi?

Tilausta tehdessään asiakas voi pyytää meitä käyttämään tunnuksetonta kirjekuorta, jossa ei näy lähettäjää. Näin kirjeen sisältö pysyy arvoituksena.

4. Olen kuullut, että kuumailmapalloa ei voi sanottavasti ohjata ja että se kulkee myötätuuleen.  Millä pääsemme lennon jälkeen takaisin tapaamispaikalle?

Linnan Pallo Oy kuljettaa asiakkaat kuumailmapallolennon jälkeen autoilla takaisin tapaamispaikalle. Palvelu sisältyy lipun hintaan.

5. Mistä tiedän, koska ja missä yleisölentoja järjestetään?

Lennätyskalenterimme on nähtävissä verkkosivuillamme kohdassa "Varaustilanne". Toki meille voi myös soittaa ja tiedustella eri vaihtoehtoja.

6. Jos kuumailmapallolento peruuntuu huonon sään vuoksi, niin mitä lipulleni tapahtuu?

Lippu on edelleen voimassa. Asiakas voi tehdä uuden varauksen samalla koodilla ilman mitään lisäkuluja.

7. Eikö ylhäällä ole hirveän kylmä ja tarvitsenko pilkkihaalarin tms. varusteita?

Lennämme yleensä 300 - 500 metrin panoraamakorkeudessa, missä lämpötila on sama kuin maassa. Kuumailmapallo kulkee tuulen mukana ja siksi matkustajakorissa on myös täysin tuuletonta. Normaali ulkoiluvaatetus riittää hyvin. Jalkaan kannattaa varata reilut ulkoilujalkineet, joskus laskeuduttaessa voi olla kuraista ja märkää.

8. Haluamme järjestää VIP-tilaisuuden vain omalle ryhmällemme. Onko se mahdollista?

Kyllä on. Suosittelemme yksityislentoa, Positiivarit- tai Big Band -lento porukan koon mukaan. Yksityislento on varattu vain teidän ryhmänne käyttöön. Kahdelle hengelle suosittelemme Juhlapäiväyllätyslentoa.

9. Korkeat paikat tuntuvat pelottavilta. Kannattaako tulla mukaan kuumailmapallon kyytiin?

Kyllä kannattaa. Kuumailmapallo kulkee tasaisesti ja horisonttiin katsomalla korkeus tuntuu luonnolliselta. Lähes kaikki jännittävät lentoa ja korkeutta. Se on normaalia varsinkin ensimmäisellä kerralla. Ketään ei ole kuitenkaan syytä painostaa mukaan. Jokaisen on hyvä antaa tehdä päätöksensä itsenäisesti.

10. En ole erityisen hyvässä fyysisessä kunnossa. Onko kuumailmapallolento minulle sopiva ajatus?

Lennolle osallistuminen ei edellytä fyysistä ponnistelua. Se sopii lähes kaikille. Kuumailmapallon matkustajakorissa ei ole penkkejä, joten tunnin seisomiseen on hyvä varautua. Pyynnöstä voimme ottaa myös jakkaran mukaan.