Yhteistyössä


 

  Blogi

Näkyvin mainos maailmassa!

Jos otsikossa on liioittelua, niin se on erittäin vähäistä!

Kuumailmapallon lentoonlähtö ja jopa laskeutuminen kerää aina katselijoita. Se voi olla kuusi henkilöä kun pystytetään vain omalla ryhmällä (salaa lähteminen on lähes mahdotonta yli 20 metriä korkealla pallolla – katselijoita ilmestyy aina jostain), tuhansia kun lähdetään kaupungista ja kymmeniä tuhansia kun lähdetään lentoon jostain tapahtumasta, jopa satoja tuhansia kun tapahtuma televisioidaan.

Mikä tapahtuma sitten onkin, harrastekuvaajien ja ammattikuvaajien kamerat kohdistuvat palloihin ja pallokuvat löytävät tiensä ihmisten kotialbumeihin (ja kotivideoihin) sekä lehtikuviin, että televisioon. Pallon kuvan mukana näkyy myös pallon esittämä mainos.

Pallon lentäessä sitä ei voi olla havaitsematta ja sitä ei voi jättää huomiotta. Ajattele palloa valtavana ulkomainoksena, mutta vain paikallaan pysymisen sijaan pallon polttimen tuhahdus saa ihmiset kääntämään päänsä taivaalle katsomaan arvoituksellista taivaan kulkijaa sekä samalla pallossa näkyvää mainosta.

Jo pelkästään pallon siluetin näkyminen taivaanrannassa saa monet autoilijat sekä motoristit muuttamaan matkasuunnitelmaansa ja suuntaamaan ajonsa seuraamaan pallon lentoa.

Kaikki pallomainonnassa on suurempaa kuin tavanomaisessa myynninedistämisessä, yhdellä poikkeuksella – hinnalla.

 

Kustannustehokkain mainos

Tutkimus USAssa osoittaa, että pallomainonta on halvempaa per/tuhat kontaktia, kuin lehti-, radio- tai tv-mainonta. Se tarkoittaa, että jokainen euro, joka käytetään pallolla markkinointiin tuo enemmän näkyvyyttä kuin muut mediat, jopa viisinkertaisen hyödyn.

Tämä tutkimus laski vain pallojen suoran näkyvyyden kontakteihin, ei niiden saamaa ilmaista palstatilaa ja näkyvyyttä muussa mediassa. Tämä lisäarvo on huomattava.

 

Enemmän kuin pelkkä mainos

Me emme ehdota, että lehti- ja sähköinen markkinointi pitäisi hylätä ja korvat kuumailmapallolla. Eri medioilla on eri tehtävänsä. Kuumailmapallo on hyvä brandin esille tuoja, mutta se soveltuu huonosti viikkotarjousten esille tuontiin. Kuumailmapallo antaa näillekin kuitenkin tukea.

Kuumailmapallon mukanaolo yleisölle suunnatussa asiakastilaisuudessa tekee tapahtumasta ”pehmeän” ja media uutisoi pallon koska yleisö rakastaa niitä.

Kuumailmapalloa voidaan käyttää erittäin monipuolisesti markkinoinnissa. Radio voi tehdä ohjelmaa suoraan lennosta, pallolla voidaan tehdä erilaisia uutisoitavia ennätyksiä. Pallolla voidaan lennättää asiakkaita, arvontavoittajia jne. 

 

Mutta enhän minä osaa lentää pallolla!

Sinun itsesi ei tarvitse lentää pallolla, toki voit jos haluat. Lupakirjaan vaaditaan noin 30 tunnin teoriakurssi ja vähintään 16 lentotuntia. Tällaisella koulutuksella sinulla on kuumailmapalolentäjän lupakirja, joka mahdollistaa lentämisen yksin ja ystävien kanssa.

Jos sinulla itselläsi ei ole halua ryhtyä kuumailmapallolentäjäksi, henkilökunnastasi todennäköisesti löytyy halukas tai halukkaita. Yhtiösi harrastustoimintaan voidaan helposti liittää myös pallotoiminta ja siinä sivussa markkinoida pallolla yhtiösi tuotteita.

Toki pallo voi olla yhtiöllesi pelkästään markkinointiväline. Tällöin pallosi operoinnista vastaa ulkopuolinen kerho tai yhtiö. Tämä on usein helppo järjestää, mutta tällöin sinun tarpeesi pallon esiintymiselle määrittää myös millainen ryhmä palloasi operoi.

 

Mistä lähteä liikkeelle?

Ota yhteys linnan palloon info@linnanpallo.fi tai (03 671 6444. Kerro meille tarpeesi markkinoinnin suhteen. Me kartoitamme erilaiset vaihtoehdot vastaamaan tarpeitasi ja teemme ehdotukset. Kerromme myös, jos pallotoiminta ei pysty vastaaman niihin. 

 

Mitä minä tarvitsen?

Me pystymme tarjoamaan sinulle maailman suurimman kuumailmapallovalmistajan, englantilaisen Cameron Balloonsin tuotteet pienestä yhden hengen pallosta suuriin matkustajapalloihin. Cameron on myös johtava muotopallojen valmistaja. Pallo voidaan tehdä tuotteesi näköiseksi, kuten esimerkiksi Suomessa lentävä Costa Rica-kahvipaketti. Maailmalla lehmätkin lentävät, puhumattakaan voipaketeista, säästöporsaista, linnoista ja autoista.

 

Mitä tämä kaikki maksaa?

Kuumailmapallokokonaisuuden hinta peräkärryineen lähtee liikkeelle 40 000 eurosta. Hinta nousee pallon koon kasvaessa ja varustuksen lisääntyessä. Muotopallot ovat sitten jo kalliimpia, jopa yli 100 000 euroa. 

              Yhteistyössä:   

Puusepänkatu 5, 13110 Hämeenlinna
03 671 6444 // info@linnanpallo.fi

Rekisteriseloste - Toimitusehdot


Verkkosivut - Opiferum Oy