Yleistä kuumailmapallolla lentämisestä

Lennon toteutuminen

Tuulen pitää olla heikkoa, viisi metriä sekunnissa tai vähemmän. Pilvien pitää olla vähintään muutaman sadan metrin korkeudessa. Sade tai sateen uhka estää lentämisen. Kesällä voidaan lentää vain aamulla (auringon noususta neljä tuntia eteenpäin) tai sitten illalla nousevista ilmavirtauksista johtuen. Talvella voidaan lentää päivälläkin.

Lennot toteutetaan 100 - 500 metrin korkeudessa. Mikäli asiakkaat haluavat, voidaan nousta korkeammallekin. Kuumailmapallolennot kestävät noin yhden tunnin ja hintaan sisältyy pallolentämiseen olennaisesti kuuluva kuohuviiniseremonia sekä diplomit. Lennon jälkeen kuljetamme matkustajat autoillamme takaisin lähtöpaikalle tai muuhun erikseen sovittavaan paikkaan.

 

Varustautuminen lennolle

Suosittelemme pukeutumaan kuin reipashenkiselle ulkoiluretkelle. Tavallisilla lentokorkeuksilla ei ole sen kylmempi kuin maassakaan. Pallo kulkee tuulen mukana ja siksi pallossa on miellyttävän tyyntä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon illan viileneminen - aurinko laskee pian laskeutumisen jälkeen. Jalkineiden on hyvä olla tukevat ja maasto-olosuhteisiin sopivat. Joskus laskeutumispaikka voi olla myös kostea. Talvella lennettäessä on syytä laittaa jalkaan kunnon lämpöiset talvijalkineet. Poltin säteilee lämpöä myös alaspäin, joten lakki voi olla miellyttävä päässä.

Muistathan ottaa kameran mukaan ja mahdollisesti kiikaritkin!

Aikaa koko retkellä kuluu 3 - 5 tuntia.

Pystytämme pallon porukalla matkustajien kanssa pallon lähtöpaikalla ja taas laskupaikalla yhdessä kasaamme pallon.

Ikäraja lennolle on 7 vuotta, mutta tärkeämpää on pituus, että lapsi näkee 120 cm korin reunan ylitse. Turvallisuussyistä lasta ei saa nostaa korissa ylöspäin.

Raskaana olevat voivat lentää sitten raskauden jälkeen, annamme lahjakortille lisäaikaa tarvittaessa.

 

Lennätyspaikkakunnat

Järjestämme kuumailmapallolentoja muun muassa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa sekä Hyvinkäällä.

Kouvolassa lennämme vielä 2019 kesän, sen jälkeen lopetamme Kouvolan lennot.

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille tärkeää. Ystävällinen henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiinne. Kehitämme suunnitelmallisesti palvelujamme keräämämme asiakaspalautteen pohjalta. Kuumailmapallolentäjällä on ansiolentotoimintaan vaadittava koulutus ja pätevyys. Oman laatujärjestelmämme lisäksi toimintaamme ohjaavat ilmailulaki ja ilmailuviranomaiset.