Blogi

Yleistä kuumailmapallolla lentämisestä

Lennon toteutuminen

Tuulen pitää olla heikkoa, viisi metriä sekunnissa puuskineen tai vähemmän. Pilvien pitää olla vähintään muutaman sadan metrin korkeudessa. Sade tai sateen uhka ja ukkonen tai ukkosen uhka estää lentämisen. Kesällä voidaan lentää vain aamulla (auringon noususta neljä tuntia eteenpäin) tai sitten illalla nousevista ilmavirtauksista johtuen. Talvella voidaan lentää päivälläkin.

Säävarmistus saadaan pilotilta vasta lentopäivänä, useimmiten iltapäivällä. Pilotti tekee päätöksen lennolle lähtemisestä sääennusteiden mukaan.

Lennot toteutetaan 100 - 500 metrin korkeudessa. Mikäli asiakkaat haluavat, voidaan nousta korkeammallekin. Kuumailmapallolennot kestävät noin yhden tunnin ja hintaan sisältyy pallolentämiseen olennaisesti kuuluva kuohuviiniseremonia sekä diplomit. Lennon jälkeen kuljetamme matkustajat autoillamme takaisin lähtöpaikalle tai muuhun erikseen sovittavaan paikkaan.

 

Varustautuminen lennolle

Suosittelemme pukeutumaan kuin reipashenkiselle ulkoiluretkelle. Tavallisilla lentokorkeuksilla ei ole sen kylmempi kuin maassakaan. Pallo kulkee tuulen mukana ja siksi pallossa on miellyttävän tyyntä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon illan viileneminen - aurinko laskee pian laskeutumisen jälkeen. Jalkineiden on hyvä olla tukevat ja maasto-olosuhteisiin sopivat. Joskus laskeutumispaikka voi olla myös kostea. Talvella lennettäessä on syytä laittaa jalkaan kunnon lämpöiset talvijalkineet. Poltin säteilee lämpöä myös alaspäin, joten lakki voi olla miellyttävä päässä.

Muistathan ottaa kameran mukaan ja mahdollisesti kiikaritkin!

Aikaa koko retkellä kuluu 3 - 5 tuntia.

Pystytämme pallon porukalla matkustajien kanssa pallon lähtöpaikalla ja taas laskupaikalla yhdessä kasaamme pallon.

Ikäraja lennolle on 7 vuotta, mutta tärkeämpää on pituus, että lapsi näkee 120 cm korin reunan ylitse. Turvallisuussyistä lasta ei saa nostaa korissa ylöspäin.

Raskaana olevat lentävät ihan varmuuden vuoksi sitten raskauden jälkeen, annamme lahjakortille lisäaikaa tarvittaessa.

Korona-infoa:

Ethän tule lennolle, jos tunnet itsesi sairaaksi tai sinulla on flunssan oireita tai lähipiirissäsi on todettu tartunta.

Seuraamme THL:n suosituksia. Kaikki käyttävät autokuljetustemme aikana maskeja - tarjoamme asiakkaille maskit ja käsidesiä.

Toki myös lennolla saa käyttää - siinäkään ei voida pitää turvavälejä, mutta siinä ollaan ulkotilassa.

Jos vaan tilanne on koronan osalta rauhallinen, niin aloitamme lennot jälleen toukokuun 2022 alusta.

 

 

Lennätyspaikkakunnat

Järjestämme kuumailmapallolentoja muun muassa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa sekä Hyvinkäällä.

Tapaamispaikat eri kaupungeissa ovat useimmiten seuraavat (ilmoitetaan aina varausvahvistuksessa), näissä noustaan meidän autoihimme ja siirrytään pallon lähtöpaikalle, jonka pilotti päättää tuulen suunnan perusteella ja lennon jälkeen tuomme takaisin tapaamispaikalle:                                                                                                         

  • Helsinki: Töölön kisahallin parkkipaikka, Mäntymäen kenttä
  • Tampere: Laukontori, satama
  • Lahti: Teivaan satama, Jalkarannantie 19, ravintola Lokin parkkipaikka
  • Hämeenlinna: Linnanpuisto, Hämeen linnan ja kahvilaravintola Dolce Amoren välinen bussiparkkipaikka
  • Hyvinkää: Perttulan nurmet, Vaiveronkatu 69 viereisen grillikioskin parkkipaikka

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille tärkeää. Ystävällinen henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiinne. Kehitämme suunnitelmallisesti palvelujamme keräämämme asiakaspalautteen pohjalta. Kuumailmapallolentäjällä on ansiolentotoimintaan vaadittava koulutus ja pätevyys. Oman laatujärjestelmämme lisäksi toimintaamme ohjaavat ilmailulaki ja ilmailuviranomaiset.