Yhteistyössä


 

  Blogi

Asiakkaiden lentokokemuksia

  

Syntymäpäiväyllätys rakkaille vanhemmillemme 60-vuotislahjaksi meiltä lapsilta kumppaneidemme kera. Lentopaikaksi valikoitui Orimattila kotiseutumaisemineen. Kaiken kaikkiaan erinomaista palvelua ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Henkilökunnan ammattitaito ja yhdessä tekemisen ilo meidän asiakkaiden kanssa oli jotain ainutlaatuista. Kokemus oli ikimuistoinen myös reitin osalta, joka sattumanvaraisesti alkoi ja päättyi saman tien varteen. Sää oli kesäisen lämmin ja lähes tuuleton. Lento huipentui kuohuviiniseremoniaan pilotin tarinan kera ja diplomien jakoon hämärtyvässä kesäillassa maalaismaiseman keskellä.

 

Olipa lennokas ja ikimuistoinen vappu. Osallistuimme mieheni Antin kanssa Hämeenlinnan Linnanpuistosta lähtevälle kuumailmapallolennolle. Uskomatonta, että samassa kuumailmapallon korissa voi olla 14 matkustajaa. Olin aikaisemmin nähnyt vain kahden matkustajan palloja. Kuumailmapallo nousi yllättävän nopeasti ja näimme Hämeen linnan ympäristöineen aivan uudesta perspektiivistä.

Järjestimme yllätyksen 75 vuotta täyttävälle isälleni. Nousimme kuumailmapallolla ilmaan Kaivopuistosta Helsingin keskustan tuntumasta. Isäni on viettänyt nuoruutensa tuolla alueella, ja hän oli erityisen tyytyväinen nähdessään tutut seudut ilmasta käsin. Kuulimme, että osa Helsinkiin suunnitelluista kuumailmapallolennoista siirretään sisämaahan tuulen suunnan vuoksi. Meillä oli siis hyvä tuuri lähtöpaikan suhteen. Lennätystapahtuma ylitti odotuksemme.

Melkein joka paikassa on joku ohjelma tehty. Tuttuja paikkoja näkyy runsaasti ilmasta. Kun liikutaan kuumailmapallolla noin 20 km/h nopeudella ja ollaan 500 metrin korkeudella, niin tunnelma on ihan eri kuin pienkoneessa. Siinä se on kuin pikkuvolkkarissa, joka tärisee ilmassa. Kuumailmapallossa sen sijaan ollaan ja nautitaan luonnon rauhasta.

Kuumailmapallolento oli aivan mahtava. Osallistuimme mieheni Sepon kanssa kahden hengen juhlapäiväyllätys lennolle. Hän oli nähnyt aikaisemmin kuumailmapallon ja totesi, että tuohon pitäisi joskus mennä mukaan. Järjestimme hänelle lastemme kanssa yllätyslennon. Reitti kulki Valkeakoskelta Lempäälään. Välillä olimme korkeammalla ja välillä matalammalla. Ihailimme auringonnousua ja heräävää luontoa, muun muassa loikkivia jäniksiä. Kauniisti katettu aamiainen kruunasi lentomme.

Yleensä pelkään korkeita paikkoja. Kuumailmapallolennolla tuntui kuitenkin turvalliselta koko ajan. Nousu oli tosi kevyt ja ilmava ja laskeutuminen yllättävän pehmeä. Hyvä juttu, että on kokeneita lentäjiä. Diplomi ja kuohuviiniseremonia olivat mukavia pimenevässä illassa.

Kuumailmapallolento oli kokemuksena hieno. Mukana oli sellaista pelon voittamista, koska korkeat paikat arveluttavat. Lähtö jännitti ja kyllä myös pelotti. Nousu oli kuitenkin yllättävän miellyttävä kokemus. Ilmassa ylhäällä korkeussuhteet hävisivät ja olo rauhoittui. Oli oikein hiljaista, tyyntä ja kaunista - suorastaan epätodellisen rauhallista ja sees­teistä olla niin ylhäällä ilman mitään lentokoneen tai helikopterin suojaavaa kuorta ympärillä. Todella nautittavaa. Sympaattinen pilotti ja hänen apumiehensä hoitivat lennon hyvin. Asenne ja huumorintaju olivat heillä kohdallaan.

Fantastista! Jo kuumailmapallon lentokuntoon laittaminen oli hieno kokemus. Alussa jännitettiin tuulen nopeutta, mutta onneksi se heikkeni ja pääsimme lentämään. Olimme liikkeellä kahdeksan hengen porukalla ja raskaan MBA-koulutuspäivän päätteeksi tällainen irtiotto osui kohdalleen. Hyvä homma, että saimme osallistua myös kuumailmapallon täyttöön ja tutustua laitteisiin. Pilotin kertomukset, kuohuviiniseremonia ja diplomi viimeistelivät hyvän tunnelman.

Ensimmäinen kuumailmapallolento meni hämmästellessä. En tajunnut kuumailmapallon nou­sua ja vasta ilmassa katsoin, missä Nalkalan kentän puut ovat. Kolmannella lennollani oli pehmein laskeutuminen, mitä voi kuvitella. Ystävällinen pilottimme on vastaillut kysymyksiini. Olen oppinut, mitä ovat rippinaru ja kruunuköysi. Kuohuviiniseremoniassa yhdistyvät jännittä­västi kaksi aikakautta: 1700-luvun lopun Ranska ja 2000-luvun Suomi.

Lue lisää Kaijan lennoista hänen kotisivuiltaan kohdasta:
http://tuuna.net/haave_todeksi.html

Jaa oma lentokokemuksesi

Voit kertoa meille ja muille sivustomme vierailijoille kokemuksesi kuumailmapallolennosta!

Kerro kokemuksestasi

              Yhteistyössä:   

Puusepänkatu 5, 13110 Hämeenlinna
03 671 6444 // info@linnanpallo.fi

Rekisteriseloste - Toimitusehdot


Verkkosivut - Opiferum Oy