Sibeliusta juhlitaan 2015 myös taivaalla

Sibeliuksen juhlavuonna 2015  Linnan Pallo järjestää Hämeenlinnassa kansainvälisen kuumailmapallotapahtuman 6.-8. maaliskuuta.

Tapahtumaan pyritään saamaan mukaan 20 kuumailmapalloa, joista vähintään viisi tulee ulkomailta. Tavoitteena on myös, että Hämeenlinnassa nähtäisiin muutama Special shape-pallo, eli ne ovat jonkin muun muotoisia, kuin perinteinen pallo. Euroopasta löytyy erilaisia lentäviä hahmoja mainostuotteista sarjakuvahahmoihin. Suomessa Linnan Pallo on operoinut kahvipakettia, mutta se ei enää ole lentotoiminnassa.sib-caricature

 

Pallotapahtuma alkaa perjantaina 6. päivä. Päätapahtumapäivä on lauantai, jolloin järjestetään koko perheen ulkoilupäivä, joka huipentuu pallojen yhteislähtöön. Lauantai-iltana tullaan järjestämään Night Glow, jossa pallot ovat ankkuroituna maassa ja niitä valaistaan niiden omilla polttimilla musiikin tahtiin.

Sibeliuksen musiikki tullaan yhdistämään koko tapahtumaan mm. soittamalla musiikkia taivaalla olevista palloista ja luonnollisesti illan Night Glow-esityksessä musiikki tulee olemaan Sibelius painotteista. 

Pallotoiminta on sääherkkää. Tämä tullaan huomioimaan päiväjuhlan ohjelmalla niin, että se pystytään toteuttamaan, vaikka sää estäisi kuumailmapallojen lentämisen.

Suomessa tästä tapahtumasta pyritään tekemään palloharrastajien päätapahtuma vuonna 2015.

8482156268 ea9511300b c

 

 

 

Uutisarkisto