Ennätystä ei tällä kertaa tullut

Eilen sunnuntaina 2.6. pääpilottimme Olli Luoma lähti tavoittelemaan kuumailmapallolentämisen Suomen korkeusennätystä, ja samalla laskuvarjohyppääjä Timo Toivosen tavoitteena oli laskuvarjohypyn uusi Suomen ennätyskorkeus - ja nimenomaan kuumailmapallosta hypättynä. Valmistelut alkoivat hyvissä ajoin päivällä ja ilta viiden aikaan porukka kokoontui Inkalan kartanon Karhunpesän viereen valmisteluja tekemään. Maassa oli melkein 30 asteen helle ja kuitenkin nämä miehet ja apupilottina toiminut Pasi Pirttikoski vetivät lämpökerrastoja ja untuvahaalareita päälle, koska yläilmoissa tulisi olemaan kymmeniä asteita, jopa 60 astetta pakkasta. Sen jälkeen oli edessä vähintään puolen tunnin hapen hengittäminen maskit ja vielä kypärät päässä.

 Apujoukot laittoivat sillä aikaa pallon pystyyn ja kaikki tavarat valmiiksi. Matkalle lähtijät hyppäsivät koriin ja matka kohti korkeuksia alkoi aivan upeassa aurinkoisessa säässä, apujoukkojen heiluttaessa ja kuvatessa lähtöä.

Inkala korkea lento 2.6 (192) (800x533)

       Inkala korkea lento 2.6 (194) (533x800)

Kuvat: Jaakko Virtanen  

Kuitenkin nouseminen korkeuksiin jäi vähän yli neljään kilometriin. Olli Luoma totesi oman olonsa puolesta, että ennätystä ei tule ja päätös tehtiin, että lähdetään alaspäin. Turvallisuus ennen kaikkea. Timo Toivonen hyppäsi parin kilometrin korkeudesta. Ja näin ennätykset jäivät saavuttamatta.

Tällä erää korkeusennätysyritykset jäävät tähän, sesongin ajan on paras keskittyä matkustajien lennättämiseen.

IMG 5697 (800x600)